Benedek-napi Bach-koncertsorozat V. rész a Pesti Vigadóban

Idén az V. részéhez ért a Bach koncertsorozat. Kiváló művészek társaságában és egy különlegességgel ünnepeljük meg ezt a kis évfordulót.

A különlegessége ennek a koncertnek az lesz, hogy az É-dúr hegedű partitából, melyet eljátszok, két tétel jazz feldogozásban is elhangzik majd, zongora, bőgő, vibrafon és dob hangszerelésben.

Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy Matuz Istvánnal újra együtt léphetek színpadra.  Matuz Istvánnal a sorozat I. részében már játszottunk, akkor a G-dur triószonátát adtuk elő fuvola, vibrafon, zongora átiratban. Idén, a IV. Brandenburgi versenyt fogjuk játszani, melyben a két fuvolát Matuz István és Ágoston Viktória interpretálják, a hegedűszóló szólamát pedig én játszom vibrafonon. A zenekari részt egy, a tavalyihoz hansonlóan egy vonóskvintett szólaltatja meg, Dinyés Soma continuo kiséretével.

A hangverseny műsora:

É dúr hegedű partita BWV 1006 - vibrafon szóló

Bach másképp: Két tétel az É-dúr hegedű partitából jazz feldolgozásban. Az elhangzó tételek: Loure, és Gavotte en Rondeau

A szünet után:

f-moll hegedűszonáta BWV 1018

IV. Brandenburgi verseny BWV 1049

 

Közreműködnek:

Ágoston Viktória és Matuz István -fuvola

Kéry János - zongora

Dinyés Soma - continuo

Bozzai Balázs, Gulyás Emese - hegedű

Némethy Szilvia - brácsa

Vályi Csilla - cselló

Sipos Csaba - bőgő

 

A jazz zenekar közreműködői:

Bubenyák Zoltán - zongora

Nemes Tibor - dob

Sipos Csaba - bőgő

 

Az est szólistája: Tóth Benedek - vibrafon

Jegyek a Vigadó jegypénztárában személyesen és online válthatók, valamint eze a linken a jegyrendelésre kattintva igényelhetők.