alter.drums

Új sorozat indul, "Ütőhangszerek a kortárs zenében címmel.

A Bach sorozattal párhuzamosan elindítotk egy kortárs zenei sorozatot. Pontosabban, XX. századi és kortárs zeneszerzők által írt ütőhangszeres szóló és kamaradarabok fognak majd elhangozni. Bízom benne, hogy e sorozat kezdetével több magyar zeneszerzőt is sikerül majd inspirálni, hogy szülessenek új ütőhangszeres művek, melyek szóló, vagy hangszeres kamraegyüttesre íródnak.

 

A sorozat első részében olyan műveket választottam, ahol többnyire az ütőhangszerek nemcsak a megszokott módon szólalnak majd meg, hanem valamilyen alternatív módon. Ezért a cím: "Alter. Drums." Elhangzik majd olyan mű, mint például Elliot Cole: Postludes című műve, ahol a vibrafont négy játékos szólaltatja meg, de nem hagyományos módon, hanem vonóval.

 

Saját darabomban, az Eső táncában az akkusztikus hangzást összekapcsoltam egy elektronikus hangzással. Az 5 literes sösördobozokra csepegtett víz hangját felvettük, majd kétszeresére lasítottam. Az így kapott hangmintát aztán MIDI szekvencer programban ritmizáltam és mint egy zenei alapul szolgál az élőben játszó fuvolának és vibrafonnak.

Találkozhatunk majd különleges hangszrekkel is, melyek a természet hangját utánozzák, mint például az esőbot, vagy az ocean drum.

Aki eljön meghallgatni ezt a koncertet, úgy vélem különleges élményben lesz része. 

 

Szeretettel várom Önöket!

 

műsor:

Tóth Benedek - Óceánia

Elliot Cole: Postludes

Horváth Márton Levente: Erotic Contaminations

Tóth Benedek: Az eső tánca

Luigi Marinaro: Specchio

 

közreműködnek:

Ágoston Viktria - fuvola

Bojtos Károly - vibrafon

Kéry János - zongora

Matei Simon Marci - vibrafon

Tóth András - ütőhangszerek

Tóth Benedek - ütőhangszerek

A hangversenyre a belépés díjtalan.